Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną
Kroki postępowania
Połowę natki zalać 1/2 szklanki wody , lekko osolić i zmiksować dokładnie w malakserze. Przelać do garnuszka i zostawić do momentu kiedy będzie sie przygotowywać ciasto.
![Krok 1 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona1-2.jpg)
![Krok 2 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona2-2.jpg)
Na patelni rozgrzać smalec. Wrzucić farsz i smażyć aż kasza lekko się zrumieni. Doprawić odrobiną soli i pieprzu jeśli trzeba. Przełożyć farsz z patelni do miseczki i zostawić do ostygnięcia.
![Krok 3 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona3-2.jpg)
Wyrobić elastyczne ciasto ( ostrożnie bo początkowo jest gorące) podsypując mąką w razie potrzeby.
![Krok 4 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona4-2.jpg)
Wycinać szklanką krążki.
![Krok 5 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona5-2.jpg)
Układać na lnianej ściereczce , przykryć drugą by pierogi nie obeschły ( z tej porcji wyszło mi 40 pierogów ).
![Krok 6 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona6-2.jpg)
Ostrożnie wyławiać łyżką cedzakową .
Okrasić rozpuszczonym pozostałym smalczykiem.
![Krok 7 - Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-pierogi-z-kasza-i-cebulka-prazona7-2.jpg)