Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi na cieście francuskim
Kroki postępowania
(najlepiej po prostu wygiąć szparaga i złamie się on w odpowiednim miejscu).
Myjemy, wrzucamy do osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny na 3 minuty i odsączamy.
![Krok 1 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim1-2.jpg)
i posiekany czosnek. Zdejmujemy z patelni. Następnie podsmażamy
z dwóch stron boczek.
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zaginamy boki lekko do środka - tworzymy mały rant. Nakłuwamy ciasto widelcem.
Układamy podsmażoną cebulę i czosnek - przykrywamy plastrami boczku.
Jajka kroimy w plasterki - układamy na boczku
![Krok 2 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim2-2.jpg)
![Krok 3 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim3-2.jpg)
![Krok 4 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim4-2.jpg)
![Krok 5 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim5-2.jpg)
![Krok 6 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim6-2.jpg)
![Krok 7 - Zielone szparagi na cieście francuskim foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zielone-szparagi-na-ciescie-francuskim7-2.jpg)