Przepis i sposób przygotowania na: Kwadraty z ciasta francuskiego z kurczakiem
1. Z pałek kurczaka zdjąć skórę. Mięso odjąć od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Jeśli wolisz, możesz użyć fileta z kurczaka.
2. Cebulę pokroić w grubą kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.
3. Mięso dodać do cebuli.
4. Pieczarki obrać, przekroić na pół i na plasterki. Dodać do prawie usmażonego kurczaka. Całość przyprawić. Smażyć około 10-15 minut.
5. Ser zetrzeć na tarce lub pokroić na kawałeczki.
7. Schłodzone ciasto francuskie podzielić na 6 kwadratów. Kwadraty posmarować keczupem. Na nie nałożyć ułożyć farsz, posypać serem żółtym. Ciasto złożyć na pół przykrywając farsz. Brzegi zlepić. Wierzch powykłuwać nożem w kilku miejscach i posmarować wodą.
8. Piec około 20 minut w temp. 180st C.