Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane pyzy z farszem mięsnym
Kroki postępowania
Mięso umyj, zalej niewielką ilością wody i ugotuj.Po wystudzeniu zmiel razem z warzywami. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, podsmaż dodaj do zmielonego mięsa. Dodaj jajko dopraw do smaku i wymieszaj farsz.
![Krok 1 - Ziemniaczane pyzy z farszem mięsnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-pyzy-z-farszem-miesnym1-2.jpg)
Ziemniaki obierz i ugotuj. Ugotowane i przestudzone przepuść przez praskę. Dodaj jajko, sól i szybko zagnieć ciasto.
![Krok 2 - Ziemniaczane pyzy z farszem mięsnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-pyzy-z-farszem-miesnym2-2.jpg)
Podawaj polane zrumienionym masłem i bułką tartą.
![Krok 3 - Ziemniaczane pyzy z farszem mięsnym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ziemniaczane-pyzy-z-farszem-miesnym0-2.jpg)