Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ziemniaki po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
olej 3-4 łyżki
masło 3-4 łyżki
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po myśliwsku

Ziemniaki oskrobałam, umyłam dokładnie i po osączeniu z wody każdego z nich pokroiłam na plastry o grubości około 3 mm.Wyłożyłam na wysmarowanej tłuszczem blasze. W kubeczku podgrzałam olej wraz z masłem. Polałam nim ziemniaki.Całość posypałam solą. Dodatkowa propozycja podania: Do ziemniaków dodajemy pokrojone jak najdrobniej płaty z piersi bażanta. Zapiekamy 25 minut aż wszystko się przyrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak