Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w soli z ziołowym twarożkiem
Ziemniaki po upieczeniu wyjmujemy z soli (uwaga: mogą być bardzo gorące), delikatnie ugniatamy palcami, przepoławiamy i wkładamy do środka twarożek.
Smacznego!
ziemniaki | 9-11 sztuk |
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat | 1 kg |
ser twarogowy | 3 łyżki |
czosnek ząbki | 1 ząbek |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 szczypty |
śmietana kwaśna | 1 łyżka |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: