Przepis i sposób przygotowania na: zimowe przetwory- cukinia
Kroki postępowania
![Krok 2 - zimowe przetwory- cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zimowe-przetwory-cukinia1-2.jpg)
![Krok 3 - zimowe przetwory- cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zimowe-przetwory-cukinia2-2.jpg)
Zalewę przygtoqujwmy łącząc pozostałe składniki , gotujemy ją 9 minut. Następnie zalewamy cukinie i przekładamy do słoikó. Pasteryzujemy 10 minut..
![Krok 4 - zimowe przetwory- cukinia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zimowe-przetwory-cukinia0-2.jpg)
cukinia | 3 kg |
cukier kryształ | 1 kg |
woda | 6 szklanek pełnych |
Kwas cytrynowy Prymat | 2 sztuki |
cukier winiliowy | 2 sztuki |
Goździki całe Prymat | 8 gożdzików |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: