Przepis i sposób przygotowania na: Złoty sernik
Kroki postępowania
Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym odstawiamy do wystudzenia.
W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy do niej cukier, twaróg, jajko oraz budyń (sam proszek).
Mieszamy do połączenia składników i doprowadzamy do zagotowania.
Cały czas mieszając gotujemy ok.2-3 minuty.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Następnie wylewamy na podpieczony spód i pieczemy przez około godzinę w 180 stopniach.
Upieczony sernik odstawiamy do lodówki na noc.
W rondelku roztapiamy margarynę, dodajemy mleko, cukier puder i kakao dokładnie łącząc składniki. Mieszamy przez chwilę nie doprowadzając do zagotowania.
Po zdjęciu z ognia dodajemy mleko w proszku i energicznie i dokładnie mieszamy.
Polewę wylewamy na wystudzony sernik i odstawiamy do zastygnięcia.
Smacznego :)