Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zrazy wołowe zawijane z masą grzybową

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe
1500 g
smalec
100 g
słonina
100 g
grzyby suszone
30 g
mąka
80 g
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy wołowe zawijane z masą grzybową

Grzyby suszone umyć,namoczyć i ugotować.Słoninę pokrajać w paseczki.Umyte mięso pokrajać na porcje,starannie zbić tłuczkiem i formować na kształt koła.Ugotowane grzyby posiekać,cebulę pokrajaną w drobną kosteczkę przesmażyć na złoty kolor,połączyć z grzybami,dodać soli i wymieszać.Na każdą porcję mięsa nakładać masę z grzybów i cebuli,pasek słoniny i ciasno zwinąć w rulonik.Spiąć igłą kucharską,obsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem na złoty kolor i przełożyć do garnka.Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak