Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem
Kroki postępowania
Cebulę obrać, zetrzeć na tarce.
Mięso przełożyć do miski, dodać bułkę, cebulę, jajko, sól i pieprz.
Dobrze wyrobić masę.
Masa powinna być jednolita i gładka.
NADZIENIE:
Ogórki kiszone pokroić w słupki.
Nabierać ręką porcje mięsa, lekko spłaszczyć, kłaść po jednym słupku ogórka, dobrze zlepiać i formować podłużne zrazy, obtaczać w mące.
Zrazy smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
![Krok 1 - Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zrazy-z-miesa-mielonego-z-ogorkiem3-2.jpg)
![Krok 2 - Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zrazy-z-miesa-mielonego-z-ogorkiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zrazy-z-miesa-mielonego-z-ogorkiem1-2.jpg)
![Krok 4 - Zrazy z mięsa mielonego z ogórkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zrazy-z-miesa-mielonego-z-ogorkiem0-2.jpg)