Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zsmażana kapusta pekińska z odrobina śmietany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło 1 łyżka
śmietana 30% 1/2 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta pekińska 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zsmażana kapusta pekińska z odrobina śmietany

Kapustę pekińską kroimy w paseczki. W garnku zagotowujemy wodę z odrobina soli i po zagotowaniu wrzucamy do niego pokrojona kapustę. Gotujemy ok 10 min. Następnie cedzimy ją na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy na nie podgotowaną kapustę i podsmażamy. Mieszamy od czasu do czasu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Następnie dodajemy odrobinę pieprzu. Kiedy kapusta zrobi się miękka dodajemy do niej śmietanę najlepiej 30 procent i chwilę gotujemy aż śmietana zredukuje się .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 24.11.2013 10:11
Świetny pomysł na pekińska ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak