Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak duży
makaron garść
marchew 1 duża
pietruszka 1
seler pół lub 1 mały
cebule 2
kostka rosołowa
cukier
por kawałeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa

Kroki postępowania

1
Zagotować ok. 1.5 litra wody z kostką rosołową. Warzywa umyć, obrać i pokroić. Do gotującego się bulionu wrzucić ziemniaka w kostce. Gdy trochę zmięknie dorzucić pozostałe warzywa. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju, posypać szczyptą cukru.
Krok 1 - Zupa foto
2
Dorzucić do warzyw garść szybko gotującego się makaronu i cebule wraz z olejem z patelni. Zamieszać i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Posypać koperkiem.
Krok 2 - Zupa foto
3
Zupka ma przyjemny delikatny i słodkawy od cebuli i marchewki posmak.
Krok 3 - Zupa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.10.2012 08:39
ooo fajna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak