Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
cebula biała 1 szt
Bulion grzybowy
marchewka 2 szt
śmietana 12%
ziemniaki 3 szt
pietruszka natka
borowiki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

W garnku z wodą rozpuszczamy bulion grzybowy . dodajemy pokrojone ziemniaki i starą na tarce marchewkę . Borowiki kroimy drobno ,cebulę siekamy i podsmażamy z borowikami na maśle .dodajemy do gotującej się zupy.dodajemy posiekaną natkę pietruszki .Gdy warzywa będą miekkie zaciągamy śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.08.2016 21:29
fajna zupka
Agnieszka_B 17.09.2011 00:32
U mnie krucho w tym roku z grzybami. A zupa borowikowa - rewelacja:)
jolita 16.09.2011 11:32
mniam
novita26 16.09.2011 10:52
mniam
BernadettaP 16.09.2011 09:46
Bardzo lubię grzyby pod każdą postacią.
iwa643 16.09.2011 07:32
doprawiamy pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak