Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa botwinkowo - szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry,
botwinka 1 pęczek,
szczaw 1 pęczek,
koperek 1 pęczek,
szczypiorek 1 pęczek,
ziemniaki 4 szt,
cukier 1 łyżeczka,
mąka 1 łyżeczka,
śmietana 200 ml,
ocet jabłkowy do smaku
marchewka 1/2 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowo - szczawiowa

Do rosołu lub bulionu dodać obrane ,opłukane i pokrojone w kostek ziemniaki oraz umyte obrane i pokrojone bulwy botwinki oraz marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki.
Gotowca około 20 minut dodać opłukaną i pokrojoną botwinkę oraz opłukany i pokrojony szczaw doprawić octem jabłkowym. Następnie doprawić cukrem i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki. Jeszcze chwile pogotować .Zdjąć z ognia dodać opłukany i pokrojony szczypiorek i koperek.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.04.2017 08:40
pyszna zupka;)
gusia1000 03.04.2017 04:04
Pyszna zupa.
Wafelek2601 02.04.2017 14:58
Lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak