Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
bulion drobiowy 1 l
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Bulion zagotować, dodać pokrojony w kostkę miąższ z dyni. Dotować na małym ogniu do miękkości. Ostudzić i zmiksować blenderm. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na zatrce o drobnych oczkach. Dodać do kremu i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. Zupę przelać do miseczek. Dodać śmietanę oraz uprażone pestki dyni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.01.2013 10:07
bardzo lubię
Wafelek2601 16.12.2012 08:28
Wygląda super
kuklik 15.12.2012 17:15
wspaniała pyszna zupka
kate.500 27.11.2012 18:20
smaczna bardzo
alaaa 24.10.2012 21:54
fajny dodatek te pestki
Elżbieta17 15.10.2012 10:53
super pomysł:)
barbara11561 11.10.2012 09:25
sezon na dynie ,więc czas ugotować taką pyszną zupkę:)
Ola1984 07.10.2012 22:18
Fajna jesienna zupka :)
Ola1984 07.10.2012 22:18
Fajna jesienna zupka :)
manaika 07.10.2012 21:50
mam zamiar swoją zrobić, ale trochę inny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak