Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa na żeberkach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa fasolowa na żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-fasolowa-na-zeberkach7-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa fasolowa na żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-fasolowa-na-zeberkach8-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa fasolowa na żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-fasolowa-na-zeberkach9-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa fasolowa na żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-fasolowa-na-zeberkach10-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa fasolowa na żeberkach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-fasolowa-na-zeberkach11-2.jpg)
fasola Jaś | 200-250 gram |
żeberka wieprzowe | ok. 400 gram |
boczek wędzony | 100 gram |
marchew | 2 sztuki |
pietruszka | 1 sztuka |
seler korzeniowy | kawałek |
seler naciowy | kilka gałązek |
por | kawałek |
ziemniaki | 3-4 sztuki |
majeranek | 1,5 łyżeczki |
ziele angielskie | 4-5 ziaren |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | kilka sztuk |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
sól i pieprz | do smaku |
cebula | 1 sztuka |
masło | 3 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
olej do smażenia | |
woda | ok. 3 litry |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: