Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa babci Mieci

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby suszone ok 5-6 szt
śmietana 18 proc 120 ml
makaron wg uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa babci Mieci

Grzyby zalewamy wrzątkiem i moczymy ok 2godziny. Po tym czasie gdy gotowy mamy wywar dolewamy wody tak aby nasza zupa nie była gorzka. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę. Chwilkę gotujemy i wyłączamy. Osobno gotujemy makaron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.09.2016 11:18
Dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak