Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa grzybowa z jajkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby
35 dag
cebula
2 szt.
jajko
2 szt.
olej
½ szklanki
ziemniaki ugotowane
2 łyżki
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
kostka rosołowa
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z jajkiem

Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, wypłukać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Grzyby wypłukać, obrać, pokroić w paseczki, dodać do cebuli i razem dusić. W półtora litra wody rozpuścić kostki rosołowe, zagotować dodać ziemniaki, dodać grzyby, sól, pieprz i kwasek cytrynowy do smaku. Podawać z pokrojonym jajem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2011 20:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak