Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa grzybowa zabielana

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki
50 dag
ziemniaki
4 szt
cebula
1 szt
masło
3 łyżki
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
seler
1/4 szt
bulion
1,5 l
mąka
1 łyżka
śmietana
1/2 szkl
żółtko jajek
4 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarnka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa zabielana

Grzyby umyj, pokrój. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło, włóż cebulę z grzybami, smaż, aż grzyby puszczą sok (10 min). Włoszczyznę umyj, pokrój w kostkę, dodaj do grzybów. Wlej bulion, dodaj listki i ziele, przypraw solą i pieprzem. Gotuj ok 30 min. Mąkę wymieszaj ze śmietaną. 10 min przed końcem gotowania włóż ziemniaki. Zagęść zupę śmietaną z mąką. Zagotuj, przypraw do smaku, rozlej do miseczek. Do każdej porcji włóż żółtko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.05.2013 20:31
pyszna zupka
ewelina/bunia 29.05.2012 17:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak