Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostki rosołowe 2 szt
warzywa mrożone 500 g
marchew 2 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
ziemniaki 4 szt
kalarepka młoda 1 szt
jogurt grecki 3 łyżki
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 2 łyżki
kukurydza w puszce 3 łyżki
por kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Do dużego garnka wlewamy wodę, solimy ją, wrzucamy kostki rosołowe i gotujemy, w tym czasie ziemniaki, marchewki i kalarepkę obieramy i kroimy w kostkę po czym dodajemy do wody z rosołkami, po 10 minutach od gotowania warzyw wsypujemy czosnek granulowany do smaku, dodajemy pokrojony mały kawałek pora i mrożone warzywa, które w składzie powinny mieć obowiązkowo marchew, brukselkę, kalafior, fasolkę.
Zupę gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie, pod koniec dodajmy konserwowy groszek i kukurydzę aby nam się nie rozgotowały,całość zabielamy jogurtem greckim z dodatkiem śmietany i mąki, doprawiamy solą, pieprzem i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 04.04.2014 16:25
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak