Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z parzonymi kluseczkami sezamowymi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa jarzynowa z parzonymi kluseczkami sezamowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-jarzynowa-z-parzonymi-kluseczkami-sezamowymi1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa jarzynowa z parzonymi kluseczkami sezamowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-jarzynowa-z-parzonymi-kluseczkami-sezamowymi2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa jarzynowa z parzonymi kluseczkami sezamowymi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-jarzynowa-z-parzonymi-kluseczkami-sezamowymi3-2.jpg)
udziec z indyka | 2 sztuki |
warzywa mrożone | 1 torebka |
marchewka | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
ziemniaki | 6 sztuk |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 5 sztuk |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 sztuka |
ziele angielskie | 2 sztuki |
por (biała część) | kawałek |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
woda | 250 ml |
masło | 60 g |
mąka pszenna | 125 g |
sezam | 2 łyzki |
jajko | 3 sztuki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: