Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa na gotowanym indyku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek ptysiowy 10 dkg
masło 5 dkg
mąka 2 łyżki
rosół drobiowy 200 ml
śmietana 400 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat
indyk 40 gotowany

Przepis i sposób przygotowania na: zupa na gotowanym indyku

gotuję rosół z pokrojonym w kostke indykiem, przyprawiam sola i pieprzem dolewam śmietanę . Mąkę na patelni zasmażam z masłem. Zasmażkę dodaję do zupy i gotuję, mieszając. Zupę podaję z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 07.08.2012 17:12
uwielbiam rosół
sznycel 04.08.2012 22:20
metamorfoza rosołku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak