Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z batatów i soczwicy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy3-2.jpg)
![Krok 4 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy4-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy5-2.jpg)
![Krok 6 - Zupa z batatów i soczwicy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-batatow-i-soczwicy6-2.jpg)
batat | 200 g |
ziemniaki | 2 szt duże |
seler korzeniowy | 1/2 szt |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
bulion drobiowy | 1,5 litra |
soczewica czerwona | 1/2 szklanki |
woda | 500 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: