Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z cukinią i kaszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe
cebula
seler naciowy 2-3 łodygi
kasza jęczmienna 1 szklanka
marchew 2
Korzeń selera 0,3
czosnek 2 ząbki
kostka rosołow 2 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
cukinia 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z cukinią i kaszą

Mięso umyć i zalać zimną wodą. Dodać kostki rosołowe, łyżeczkę soli i łyżeczkę przyprawy uniwersalnej, zagotować Gotować pod przykryciem na przez 40 minut. Warzywa obrać (cukinii nie musimy), umyć i pokroić. Cukinię pokroić w niezbyt cienkie pół-plastry, cebulę, marchewkę, korzeń selera i czosnek pokroić w kosteczkę, a łodygę selera w paski. Kaszę kilkakrotnie przepłukać, aż woda będzie czysta. Do gotującego się wywaru z mięsem dodać cebulę, marchew i selera, zagotować. Dodać kaszę, liście laurowe, pieprz i trochę przyprawy uniwersalnej. Gotować przez 10 minut. Następnie dodać cukinię i selera naciowego. W razie potrzeby uzupełnić wodę w garnku. Gotować na niedużym ogniu do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodać posiekany czosnek oraz przyprawić ostatecznie do smaku. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 10.11.2015 18:13
pewnie smaczna choć strasznie tłusta
hahanka 10.08.2013 21:34
pyszna zupka
Pyszota 31.05.2013 11:12
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak