Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy i chili
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zupa z czerwonej soczewicy i chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-czerwonej-soczewicy-i-chili1-2.jpg)
![Krok 2 - Zupa z czerwonej soczewicy i chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-czerwonej-soczewicy-i-chili2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa z czerwonej soczewicy i chili foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-czerwonej-soczewicy-i-chili3-2.jpg)
soczewica czerwona | 250 g |
czosnek | 2 ząbki |
cebula | 1 sztuka |
papryczka chili | 1 sztuka |
masło | 1 łyżka |
oliwa | 1 łyżka |
sok z cytryny | 2 łyżki |
mleko kokosowe | 150 ml |
rosół drobiowy | 1 l |
kumin | |
pieprz | |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: