Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną
Kroki postępowania
Marchewkę obrać, umyć. Selera umyć. Warzywa pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, dodać liść laurowy, wlać wody. Lekko osolić. Zagotować.
![Krok 1 - Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-jarmuzem-i-kasza-jaglana1-2.jpg)
W międzyczasie cukinię umyć dokładnie, odciąć końce, pokroić w kostkę. Pora oczyścić i posiekać. Wrzucić do garnka. Dodać kaszę jaglaną.
![Krok 2 - Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-jarmuzem-i-kasza-jaglana2-2.jpg)
Jarmuż przebrać, umyć, usunąć grube nerwy, liście poszarpać. Wrzucić do zupy i gotować aż warzywa będą miękkie.
![Krok 3 - Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-jarmuzem-i-kasza-jaglana3-2.jpg)
Nas koniec dodać śmietankę i groszek z puszki, doprawić zupę solą i białym pieprzem i zagotować.
![Krok 4 - Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-jarmuzem-i-kasza-jaglana4-2.jpg)
![Krok 5 - Zupa z jarmużem i kaszą jaglaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-z-jarmuzem-i-kasza-jaglana5-2.jpg)