Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ziemniaków i pora
Kroki postępowania
Por umyj i posiekaj (białe i jasnozielone części). Posiekaj też cebulę.
Do zupy możesz dodać 100 ml śmietany 12%, lecz i bez niej zupa jest bardzo dobra i gęsta!
ziemniaki | 300 gram |
por | 250 gram |
bulion drobiowy | 1 litr |
tymianek | gałązki |
seler | liście |
natka pietruszki | |
masło | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
cebula | 1 |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: