Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbasą podsuszaną
Kroki postępowania
Skrzydełka opłukać pod zimną bieżącą wodą, włożyć do garnka, ziemniaki i marchewkę oskrobać, pokroić na kawałki, dodać do skrzydełek, zalać zimną wodą-tyle aby całość się przykryła, gotować na wolnym ogniu, doprawiając do smaku solą.
![Krok 1 - Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbasą podsuszaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-ziemniaczano-porowa-z-kielbasa-podsuszana1-2.jpg)
Por pokroić na półkrążki, poddusić na rozgrzanym maśle na patelni razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem - nie dopuścić do zrumienienia! Dodać do zupy, gotować aż ziemniaki będą miękkie, wtedy dodać pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę oraz serek topiony, mieszać aż się rozpuści.
![Krok 2 - Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbasą podsuszaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-ziemniaczano-porowa-z-kielbasa-podsuszana2-2.jpg)
![Krok 3 - Zupa ziemniaczano-porowa z kiełbasą podsuszaną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-ziemniaczano-porowa-z-kielbasa-podsuszana3-2.jpg)