Przepis i sposób przygotowania na: Żurawinowo - bakaliowy wianuszek.
Kroki postępowania
Jajka utrzeć z pozostałym cukrem.Do mąki dodać utarte jajka,wyrośnięte drożdże,szczyptę soli,mleko i roztopione masło.Zagnieść mięciutkie ciasto.Ponownie przykryć ściereczką i pozostawić na 1 godzinę w ciepłym miejscu,aby wyrosło.
![Krok 1 - Żurawinowo - bakaliowy wianuszek. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurawinowo-bakaliowy-wianuszek.1-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto rozwałkować w prostokąt,nałożyć farsz i rozsmarować.Zwinąć w roladę.Kroić w plastry i układać w formie wyłożonej papierem lub folią do pieczenia.Uformować wianuszek.
![Krok 2 - Żurawinowo - bakaliowy wianuszek. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurawinowo-bakaliowy-wianuszek.2-2.jpg)
Upieczony wianuszek wystudzić.
![Krok 3 - Żurawinowo - bakaliowy wianuszek. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurawinowo-bakaliowy-wianuszek.3-2.jpg)
![Krok 4 - Żurawinowo - bakaliowy wianuszek. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurawinowo-bakaliowy-wianuszek.4-2.jpg)