Przepis i sposób przygotowania na: Żurek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek154-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek153-2.jpg)
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kucharkiem.
Ja dodatkowo dolewam jeszcze troszkę śmietankę 18% z kartonika.
![Krok 3 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek152-2.jpg)
SMACZNEGO!!!
![Krok 4 - Żurek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek151-2.jpg)
kiełbasa biała | 3 szt |
kiełbasa śląska | 3 szt |
cebula | 1 mała |
marchewka | 1 duża |
pietruszka | 1 średnia |
majeranek | 2 łyżki |
sól do smaku | |
pieprz | |
wędzony boczek | |
żurek śląski | 1/2 butelki |
ziemniaki | 3 średnie |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 3 kulki |
jajko ugotowane na twardo | 3 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: