Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z kaszą jęczmienną i kiełbasą podwawelską
Kroki postępowania
![Krok 1 - Żurek z kaszą jęczmienną i kiełbasą podwawelską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-kasza-jeczmienna-i-kielbasa-podwawelska1-2.jpg)
![Krok 2 - Żurek z kaszą jęczmienną i kiełbasą podwawelską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-kasza-jeczmienna-i-kielbasa-podwawelska2-2.jpg)
![Krok 3 - Żurek z kaszą jęczmienną i kiełbasą podwawelską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zurek-z-kasza-jeczmienna-i-kielbasa-podwawelska3-2.jpg)
zakwas żytni | 1/2 litra |
marchew | 2 |
pietruszka | 1 korzeń |
cebula | 1 |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 |
Ziele angielskie całe Prymat | 4 |
czosnek | 2 ząbki |
Majeranek suszony Prymat | 2 łyżeczki |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
woda | 2 litry |
kasza jęczmienna | 2-3 torebki |
kiełbasa podwawelska | 500 g |
boczek wędzony | 250 g |
jajko | 4 |
kiełki rzodkiewki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: