Przepis i sposób przygotowania na: Kołaczyki z jagodami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami1-2.jpg)
![Krok 2 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami2-2.jpg)
W tym czasie jagody umyć i osuszyć bardzo delikatnie na ręczniku papierowym. Przełożyć do miski i wymieszać z cukrem dopiero tuż przed nadzianiem - aby owoce nie puściły niepotrzebnie soku.
![Krok 3 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami3-2.jpg)
![Krok 4 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami4-2.jpg)
![Krok 5 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami5-2.jpg)
Żółtko wymieszać z łyżką mleka i posmarować brzegi kołaczyków.
![Krok 6 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami6-2.jpg)
Piec gdy piekarnik się nagrzeje około 20-25 minut.
![Krok 7 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami7-2.jpg)
Można ciasto podzielić na więcej kawałków, ale proszę wziąć pod uwagę, że będzie potrzeba więcej jagód. Ogólnie więcej jagód też wejdzie, ale trzeba liczyć się z tym, że dużo soku podczas pieczenia zaleje blachę, bo się nie zmieści w dołeczku.
![Krok 8 - Kołaczyki z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kolaczyki-z-jagodami0-2.jpg)