Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z całego karpia
Karp to ryba, która zdecydowanie kojarzy nam się z Bożym Narodzeniem. Warto zrobić z niego pyszną zupę z włoszczyzną, małą ilością śmietany i przekonać się, że w tym wydaniu także smakuje wyśmienicie!
Kroki postępowania
Przygotuj wszystkie składniki. Do świątecznej zupy doskonale nada się karp lub szczupak.
![Krok 1 - Zupa rybna z całego karpia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-rybna..1-2.jpg)
Z ryby i włoszczyzny z dodatkiem liście laurowego i ziela angielskiego przygotuj wywar. Gotowy przecedź, a zawartość – rybę i warzywa pokrój na małe kawałki i odłóż na bok do miseczki.
![Krok 2 - Zupa rybna z całego karpia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-rybna..2-2.jpg)
Gotowy wywar zapraw mąką połączoną ze śmietaną i odrobiną ciepłego wywaru.
![Krok 3 - Zupa rybna z całego karpia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-rybna..3-2.jpg)
Zagotuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
![Krok 4 - Zupa rybna z całego karpia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-rybna..4-2.jpg)
Podawać w kokilkach lub miskach, do których włóż wcześniej pokrojoną rybę i warzywa. Gotową zupę możesz wzbogacić domowym makaronem, łazankami lub groszkiem ptysiowym.
![Krok 5 - Zupa rybna z całego karpia foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zupa-rybna..5-2.jpg)