Przepis i sposób przygotowania na: Chleb świąteczny z żurawiną i orzechami włoskimi
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb świąteczny z żurawiną i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-swiateczny-z-zurawina-i-orzechami-wloskimi1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb świąteczny z żurawiną i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-swiateczny-z-zurawina-i-orzechami-wloskimi2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb świąteczny z żurawiną i orzechami włoskimi foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-swiateczny-z-zurawina-i-orzechami-wloskimi3-2.jpg)
zakwas żytni | 250 g |
mąka żytnia | 150 g, typ 997 |
mąka orkiszowa | 180 g, typ 1050 |
sól | 1 łyżeczka |
woda mineralna | 350-400 ml |
orzechy włoskie | 50 g |
żurawina suszona | 40 g |
nasiona sezamu | 1 łyżki, biały i czarny |
masło | 1-2 łyżeczki, do smarowania formy |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1-2 łyżki, do posypania formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: