Przepis i sposób przygotowania na: Na ciepło: Zupa cebulowa
Kroki postępowania
![Krok 1 - Na ciepło: Zupa cebulowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-cieplo-zupa-cebulowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Na ciepło: Zupa cebulowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-cieplo-zupa-cebulowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Na ciepło: Zupa cebulowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/na-cieplo-zupa-cebulowa3-2.jpg)
bulion drobiowy | 1 l |
cebula | 6 dużych |
czosnek | 3 ząbki |
ser ementaler | 100 g |
wino białe wytrawne | 250 ml |
koniak | 50 ml |
masło | 4 łyżki |
oliwa | 4 łyżki (pomace) |
mąka | 2 łyźki |
sól gruboziarnista | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | |
ciasto francuskie | 1 opakowanie (małe) |
żółtko jajek | 1 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: