Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalna tarta ze śliwkami, cynamonem i nutą imbiru
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rustykalna tarta ze śliwkami, cynamonem i nutą imbiru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-ze-sliwkami-cynamonem-i-nuta-imbiru1-2.jpg)
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do dużej miski, posiekać siekaczką i zagnieść na jednolite ciasto. Wstawić do lodówki na około 30minut. Po tym czasie schłodzone ciasto przełożyć na blachę do pieczenia wysmarowaną oliwą, rozwałkować na kształt koła o średnicy około 35cm. Środek ciasta wyłożyć śliwkami pozostawiając przy brzegu około 3-4cm marginesu. Pozostawiony margines zawinąć do środka delikatnie dociskając, smarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem i cynamonem.
![Krok 2 - Rustykalna tarta ze śliwkami, cynamonem i nutą imbiru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-ze-sliwkami-cynamonem-i-nuta-imbiru2-2.jpg)
![Krok 3 - Rustykalna tarta ze śliwkami, cynamonem i nutą imbiru foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rustykalna-tarta-ze-sliwkami-cynamonem-i-nuta-imbiru3-2.jpg)