Przepis i sposób przygotowania na: Limonkowe pałki z kurczaka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Limonkowe pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowe-palki-z-kurczaka1-2.jpg)
![Krok 2 - Limonkowe pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowe-palki-z-kurczaka2-2.jpg)
Zamarynowane mięso pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni, przewracając je w połowie pieczenia.
![Krok 3 - Limonkowe pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowe-palki-z-kurczaka3-2.jpg)
Mięso przed podaniem polewamy przygotowanym sosem.
![Krok 4 - Limonkowe pałki z kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/limonkowe-palki-z-kurczaka4-2.jpg)
pałki z kurczaka | 4 sztuki |
sól | ok. 1 łyżeczka |
olej | 4 łyżki |
sok z limonki | z 1 sztuki |
miód płynny | 1 łyżka |
oregano | 1 łyżeczka |
Tymianek suszony Prymat | 1 łyżeczka |
czosnek | 6 ząbków |
kostka rosołowa | (warzywna) 1 sztuka |
skrobia ziemniaczana | 1 łyżeczka |
woda | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: