Przepis i sposób przygotowania na: Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatane-dyniowe-drozdzowki-z-serem-i-malinami1-2.jpg)
Pod koniec stopniowo dodajemy rozpuszczoną margarynę i wyrabiamy elastyczne, miękkie ciasto.
Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 2 godziny.
![Krok 2 - Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatane-dyniowe-drozdzowki-z-serem-i-malinami2-2.jpg)
Miksujemy do czasu, aż konsystencja będzie jednolita.
![Krok 3 - Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatane-dyniowe-drozdzowki-z-serem-i-malinami3-2.jpg)
Na środek każdego kwadratu wykładamy po 1 łyżce przygotowanego wcześniej twarogu, a na nim układamy maliny.
![Krok 4 - Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatane-dyniowe-drozdzowki-z-serem-i-malinami4-2.jpg)
Przed pieczeniem wierzch smarujemy białkiem. Pieczemy 20-25 minut w 170 stopniach.
Po wystudzeniu lukrujemy.
![Krok 5 - Zaplatane dyniowe drożdżówki z serem i malinami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/zaplatane-dyniowe-drozdzowki-z-serem-i-malinami5-2.jpg)