Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w mleku kokosowym, odc. 21
Kroki postępowania
Limonkę obieramy i wycinamy 3–4 fileciki (miąższ bez białej skóry), z pozostałej części wyciskamy sok. Połowę ostrej papryki siekamy w cienką kostkę i dodajemy do soku z limonki. Dolewamy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy.
![Krok 1 - Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w mleku kokosowym, odc. 21 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-pulpety-z-kurczaka-w-mleku-kokosowym-odc.-211-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w mleku kokosowym, odc. 21 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-pulpety-z-kurczaka-w-mleku-kokosowym-odc.-212-2.jpg)
W garnku gotujemy wodę z odrobiną soli. Z kapusty pak choi oddzielamy liście i przekładamy je do wody. Gotujemy 3–4 minuty.
![Krok 3 - Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w mleku kokosowym, odc. 21 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-pulpety-z-kurczaka-w-mleku-kokosowym-odc.-213-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w mleku kokosowym, odc. 21 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-viii-pulpety-z-kurczaka-w-mleku-kokosowym-odc.-214-2.jpg)