![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Drożdżowe bułeczki z jabłkami i cynamonem](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-buleczki-z-jablkami-i-cynamonem0-3.jpg)
Wszyscy lubimy przepisy na proste, szybkie w wykonaniu i pyszne desery. Taki właśnie jest przepis na drożdżowe bułeczki, rogaliki z jabłkami i cynamonem.
Ciasto drożdżowe jest z pozoru łatwym w przygotowaniu ciastem, jednak należy pamiętać o kilku podstawowych kwestiach, które mogą zadecydować o powodzeniu i wspaniałym efekcie. Pamiętajcie, że wszystkie składniki ciasta, które ze sobą mieszanie, muszą mieć temperaturę pokojową. W odwrotnym przypadku ciasto może po prostu opaść.
Po czym poznać, że ciasto drożdżowe jest już gotowe? Kiedy wszystkie składniki połączą się ze sobą, a ciasto będzie odklejało się od ścianek naczynia. Po procesie mieszania, pozwólcie ciastu odpocząć i wyrosnąć w ciepłym miejscu, pod przykryciem ściereczki.
Kiedy już rozwałkujecie ciasto i podzielicie je na trójkąty, pamiętajcie o ułożeniu farszu jabłkowego na jego szerszą część. Dzięki temu łatwo zawiniecie ciasto na kształt rogalików.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: