Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe placuszki w towarzystwie pora i papryki
2. Tłuszcz rozgrzać na patelni, łyżką kłaść masę formując niewielkie kotleciki. Smażyć na złoty kolor.
pierś z kurczaka podwójna | 1 szt |
papryka czerwona | 1/2 szt |
mąka pszenna | 3-4 łyżki |
jajko | 1 szt |
majonez | 3-4 łyżki |
por | kawałek |
sól | 1/4 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
przyprawa do potraw | 1/4 łyżeczki |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | do smaku |
natka pietruszki | do smaku |
tłuszcz do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: