Przepis i sposób przygotowania na: Faworki (ale nie chrust!)
Kroki postępowania
Wyrobione ciasto dzielimy na 2-3 części, każdą wałkujemy (lekko oprószając mąką) na placek o grubości około 3-4 mm (nie cieńszy, bo faworki wyjdą lekko suche).
![Krok 1 - Faworki (ale nie chrust!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-faworki-ale-nie-chrust1-2.jpg)
![Krok 2 - Faworki (ale nie chrust!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-faworki-ale-nie-chrust2-2.jpg)
![Krok 3 - Faworki (ale nie chrust!) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-faworki-ale-nie-chrust3-2.jpg)
mąka pszenna | 4 szkl |
śmietana 18 proc | 1 i 1/4 szkl |
cukier | 1/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: