Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym4-2.jpg)
Garnek smarujemy olejem, układamy kilka liści kapusty a następnie gołąbki - oprószam delikatnie solą i skrapiam przyprawa w płynie, zalewam wodą, przykrywam pozostałymi liśćmi.
![Krok 5 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym5-2.jpg)
Passate pomidorową podgrzewam, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie, wrzucam zamrożony szpinak i gotuję przez 10 minut aż całość się połączy. Doprawiam do smaku czosnkiem.
Na talerzy wykładam gęsty sos, układam gołąbki.
![Krok 6 - Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-golabki-z-miesem-w-sosie-szpinakowo-pomidorowym6-2.jpg)