Przepis i sposób przygotowania na: " Mięsne muffiny z pieczarkową niespodzianką "
Kroki postępowania
Pieczarki myjemy , kroimy w półplasterki.
Podsmażamy razem z cebulą do miękkości.
Doprawiamy do smaku.
Dodajemy starty ser żółty i posiekaną natkę pietruszki.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
![Krok 1 - " Mięsne muffiny z pieczarkową niespodzianką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-muffiny-z-pieczarkowa-niespodzianka1-2.jpg)
( najlepiej przez folię )
na średniej wielkości kotlety.
Doprawiamy solą , pieprzem , papryką i przyprawą do kurczaka.
![Krok 2 - " Mięsne muffiny z pieczarkową niespodzianką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-muffiny-z-pieczarkowa-niespodzianka2-2.jpg)
( u mnie niezawodne silikonowe )
delikatnie smarujemy odrobiną oleju.
Każdą wykładamy rozbitym plastrem mięsa , tak by końce wystawały ponad brzeg.
Faszerujemy przygotowanym nadzieniem.
Zakrywamy wystającymi końcami fileta
( nadajemy kształt babeczek ).
Wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika na ok.30-40 min.
Podajemy z ulubioną surówką i sosami.
Smacznego!
![Krok 3 - " Mięsne muffiny z pieczarkową niespodzianką " foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/miesne-muffiny-z-pieczarkowa-niespodzianka0-2.jpg)