Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste ciasto jogurtowe ze śliwkami i borówkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Puszyste ciasto jogurtowe ze śliwkami i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-puszyste-ciasto-jogurtowe-ze-sliwkami-i-borowkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Puszyste ciasto jogurtowe ze śliwkami i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-puszyste-ciasto-jogurtowe-ze-sliwkami-i-borowkami2-2.jpg)
![Krok 3 - Puszyste ciasto jogurtowe ze śliwkami i borówkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-puszyste-ciasto-jogurtowe-ze-sliwkami-i-borowkami3-2.jpg)
jogurt naturalny | 200 ml |
smietana 18% | 1 łyżka |
olej | 80 ml |
mąka pszenna | 200 g |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 3/4 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
borówka amerykańska | 100 g |
śliwki | ok 200 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: