Przepis i sposób przygotowania na: 3 bit
Kroki postępowania
MASA KARPATKOWA: Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Przełożyć na placek i wstawić go do lodówki na ok. 15 minut. W tym czasie przygotować masę śmietankową.
jajko | 4 sztuki |
cukier | 4 łyżki |
ocet | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 4 łyżki |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
masa krówkowa | 510 gram (puszka) |
margaryna | 1 kostka |
herbatniki | ok. 50 dag |
śmietana kremowa 30% | 600 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
śmietanka fix | 2 opakowania |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżki |
czekolada | pół tabliczki |
bita śmietana | 2 opakowania |
krem do karpatki | 1 w proszku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: