Przepis i sposób przygotowania na: Advocatowo- truskawkowy torcik
Kroki postępowania
Upieczony biszkopt studzimy.
Z przestudzonego biszkoptu ścinamy delikatnie cienką warstwę z góry. Następnie ścieramy ją na tarce. Będzie ona stanowić wykończenie tortu.
![Krok 1 - Advocatowo- truskawkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/advocatowo-truskawkowy-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - Advocatowo- truskawkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/advocatowo-truskawkowy-torcik2-2.jpg)
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej wlewamy advocat. Całość miksujemy i dosładzamy do smaku. Na koniec wlewamy żelatynę i ponownie dokładnie miksujemy.
![Krok 3 - Advocatowo- truskawkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/advocatowo-truskawkowy-torcik3-2.jpg)
![Krok 4 - Advocatowo- truskawkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/advocatowo-truskawkowy-torcik4-2.jpg)
Torcik odstawiamy do lodówki, by advocatowa śmietanka dokładnie zastygła (na około 2 godziny).
DEKORACJA:Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy. Gotowe układamy na wierzchu torcika. Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka. Płynną delikatnie polewamy ułożone truskawki. Torcik ponownie wstawiamy do lodówki, by czekolada zastygła. Gotowe.
![Krok 5 - Advocatowo- truskawkowy torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/advocatowo-truskawkowy-torcik5-2.jpg)