Przepis i sposób przygotowania na: Ażurkowe ciasteczka z musli
Kroki postępowania
Do miski wrzucić miękkie masło i dodać cukru, zmiksować na puszysty krem.
Dodać krem czekoladowy (lub czekoladowo-orzechowy), zmiksować ponownie.
Wbić jajko i zmiksować.
![Krok 1 - Ażurkowe ciasteczka z musli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/azurkowe-ciasteczka-z-musli1-2.jpg)
Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować.
![Krok 2 - Ażurkowe ciasteczka z musli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/azurkowe-ciasteczka-z-musli2-2.jpg)
Na koniec wsypać musli (użyłam mieszanki musli i crunchy, można użyć także samych płatków owsianych) i wymieszać.
![Krok 3 - Ażurkowe ciasteczka z musli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/azurkowe-ciasteczka-z-musli3-2.jpg)
Na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą kłaść łyżką porcje ciasta, zostawiać duże odstępy, ponieważ ciastka się bardzo rozleją.
![Krok 4 - Ażurkowe ciasteczka z musli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/azurkowe-ciasteczka-z-musli4-2.jpg)
Piec 15 minut w 180 stopniach. Z blachy zdjąć dopiero po wystudzeniu.
![Krok 5 - Ażurkowe ciasteczka z musli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/azurkowe-ciasteczka-z-musli5-2.jpg)