Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki jęczmienno-sezamowe
Kroki postępowania
Płynne składniki dolewamy do suchych, krótko mieszamy .
![Krok 1 - Babeczki jęczmienno-sezamowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-jeczmienno-sezamowe1-2.jpg)
Do środka każdej babeczki można włożyć 1-1,5 cm kawałki bananów. Owoce trzeba bardzo mocno docisnąć.
Babeczki pieczemy w 180 C ok.20 minut. Studzimy.
![Krok 2 - Babeczki jęczmienno-sezamowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-jeczmienno-sezamowe2-2.jpg)
W tym celu obcinamy sam wierzch babeczki z bananem. Górę możemy polukrować, i zjeść z bitą śmietaną czy zimnym mlekiem.
![Krok 3 - Babeczki jęczmienno-sezamowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-jeczmienno-sezamowe3-2.jpg)
Masę należy wygnieść dłońmi ( przydatne będą gumowe rękawiczki), cienko rozwałkować, delikatnie podsypując cukrem pudrem.
Wycinamy kółka nieco większe od babeczki.
![Krok 4 - Babeczki jęczmienno-sezamowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-jeczmienno-sezamowe4-2.jpg)
Ozdoby z masy, choinki i gwiazdki przyklejamy lukrem.
![Krok 5 - Babeczki jęczmienno-sezamowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-jeczmienno-sezamowe5-2.jpg)