Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z kaszką
Kroki postępowania
W tym czasie foremki do pieczenia babeczek smarujemy KASIĄ i obsypujemy mąką.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy w miarę cienko i przekładamy do foremek. Nakłuwamy widelcem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut.
![Krok 1 - Babeczki z kaszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kaszka1-2.jpg)
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem za pomocą miksera. Ciągle ucierając dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Miksujemy do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
![Krok 2 - Babeczki z kaszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kaszka2-2.jpg)
![Krok 3 - Babeczki z kaszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kaszka3-2.jpg)
Babeczki ozdabiamy polewą czekoladową
![Krok 4 - Babeczki z kaszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babeczki-z-kaszka0-2.jpg)